SPECIALIST IN BOUTIQUE MAATWERKREIZEN & LUXE VAKANTIES

Duurzaam reizen wordt steeds belangrijker

Bij Unique Hideaways hebben we een passie voor reizen. Jaarlijks boeken wij vele klanten naar alle uithoeken van de wereld. Zelf reizen we ook graag en zien met eigen ogen dat toerisme helaas ook gepaard gaat met negatieve effecten op natuur en milieu. Daarvoor willen wij onze ogen niet sluiten, want toerisme is op de lange termijn juist afhankelijk van een mooie natuur, schoon water en een schone lucht.

We weten allemaal dat reizen, zeker met het vliegtuig, niet bepaald milieuvriendelijk is. Het alternatief is thuisblijven, maar dat is vast niet je bedoeling. Wat je wel kunt doen is bewuster reizen.

Unique Hideaways biedt je de volgende mogelijkheden om groener te reizen:

Wij vinden het belangrijk dat de schoonheid van vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties behouden blijft!

Compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis

Reis zelf zo bewust en duurzaam mogelijk

Boek een vakantie van een duurzame reisorganisatie

CO2 neutraal reizen

De hoeveelheid CO2-uitstoot neemt jaarlijks toe en draagt bij aan de opwarming van de aarde. De opwarming van de aarde heeft over de hele wereld gevolgen voor de natuur, onze gezondheid en veiligheid en voor de beschikbaarheid van voedsel en water.

Compenseer de CO2-uitstoot van jouw vakantie en steun daarmee duurzame initiatieven van The South Pole Group. South Pole is door de ANVR als CO2-partner gekozen omdat deze organisatie efficiënte CO2-reducerende projecten in de wereld start en ondersteunt.

Bij Unique Hideaways kun je ervoor kiezen om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren. Voor een bedrag van 
€ 3,00 p.p. bij reizen in Europa en
€ 6,00 p.p. bij reizen buiten Europa kun je met een gerust hart op reis! Jouw CO
2-uitstoot compensatie wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden, voor vermindering van CO2. Op deze manier zorg je voor toegang tot schone energie en verbeter je de leefomstandigheden van de lokale bevolking.

Duurzaam reizen met de trein

De projecten die Unique Hideaways steunt zijn:

Wij vinden het belangrijk dat de schoonheid van vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties behouden blijft!

Zonne-energie in Thailand

Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olie importeur in deze regio. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

Windkracht in Taiwan

Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof, die voor ongeveer 98% van de energievoorziening in het land verantwoordelijk zijn. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt.

Schone kookovens in Ghana

In Ghana wordt per hoofd van de bevolking het meeste houtskool van heel West-Afrika gebruikt. De houtskool die wordt gebruikt om te koken draagt bij aan de uitstoot van CO2. De snelheid waarmee de ontbossing van het regenwoud in Ghana plaatsvindt is een van de hoogste ter wereld.

Kom in actie

Wij gaan zelf zo bewust mogelijk om met het milieu. Wij werken zo veel mogelijk digitaal. Onze kofferlabels zijn gemaakt van milieuvriendelijk stonepaper. Wij drinken koffie uit mokken. En als wij zelf op reis gaan nemen wij de tips die hieronder vermeld staan zoveel mogelijk in acht. Een beter milieu begint immers …

  • Compenseer de CO2-uitstoot van uw reis
  • Kies voor duurzame reizen
  • Kies een reis van een organisatie die bewust en verantwoord reizen samenstelt. Unique Hideaways kan de juiste reisorganisaties aanbevelen. 


Over het algemeen wordt met duurzaam reizen bedoeld dat je zoekt naar een manier om te reizen waarmee je een positieve bijdrage levert aan het milieu en/of een lichtere ecologische footprint achterlaat.

Unique Hideaways Duurzaam Reizen

Wij geven je tips om zoveel mogelijk duurzaam en milieubewust te reizen:

Meer informatie?

Lees meer over CO2 compensatie van South Pole Group en uitgebreide projectbeschrijvingen